2 Ιανουαρίου 2020

Θεοφάνεια στη Σμύρνη...

Αν κατοικείς σε νησί, πλην του Αργοσαρωνικού και της Εύβοιας- όπου οι αποστάσεις από  Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι μεγάλες, τότε το πρόγραμμα του… touristas των 800€ δεν μπορείς να πεις ότι το παρακολουθείς εύκολα.
Τα ταξίδια κοστίζουν περισσότερο σε χρήμα αλλά και σε χρόνο (είναι αυτά τα οδοιπορικά που όσοι και όσες έχουν υπηρετήσει τη μαμά- πατρίδα τα γνωρίζουν καλά),
Με το αεροπλάνο θα πρέπει να έχεις κλείσει από πολύ νωρίς τα εισιτήρια, πριν καν έχεις αποφασίσει για το επόμενο ταξίδι, και με πλοίο εύχεσαι μην βρεις μπροστά σου άσχημο καιρό και δη απαγορευτικό!
Εν όψει του νέου χρόνου αλλά και των Θεοφανείων, που φέτος πέφτει Δευτέρα, θα σας ταξιδέψουμε στη γειτονική Σμύρνη.

Με το καραβάκι από Χίο ενός… ατμού δρόμος είναι. Οπως λέμε ένα τσιγάρο δρόμος.

Θεοφάνεια στο Ναό της Αγίας Φωτεινής, με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο από τους και τις χριστιανές των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, με έντονη τη μαντίλα, για να μας θυμίσει πως δεν είναι γνώρισμα μόνο των μουσουλμάνων άλλο αν εκείνη το έχουν δέσει τόσο σφικτά με την θέση της γυναίκας και την ηθική της.

Μετά τον αγιασμό, μία βόλτα στον παραλιακό δρόμο , όπου το υπέροχο πάρκο (στα μπαζωμένα νερά της Σμύρνης), και να ξεχωρίζουν οι ποτίστρες για τα αδέσποτα και το κουλουάρ για τους κάνοντας τζόκινγκ.
Αν επιθυμείτε κάτι πιο κεντρικό δεν έχετε παρά να περπατήσετε την Kibris Sehitleri, με τη βοήθεια του tourista θυμηθήκαμε την οδό, για να καθίσετε σε κάποιο (πιο) ήρεμο καφέ ή να γευτείτε μοναδικές πίτες για το δικό σας… καφαλτί, το πρωινό δηλαδή.

Για το σοκάκια της μεγάλης οδού θα μιλήσουμε σε άλλη περιήγησή μας, αλλά το δίχως άλλο θα συναντήσετε και ενδιαφέροντα happenings και καταστήματα για μικροδωράκια ή ρούχα.

Την τιμητική τους τα ζαχαροπλαστεία με το κιουνεφέ να έχει την τιμητική του.


Και γιατί όχι να πάρετε και για την επιστροφή σας!


traveler των 800 από... νησί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου